dimecres, 16 de gener del 2019

Antoni Arasanz - Un seriós advertiment


Un seriós advertiment
Antoni Arasanz
Ex-president de fapel
Després d’uns mesos molt atrafegats aquesta editorial hauria de ser positiva no en va els polítics s’han posat a treballar i s’ha consensuat la llei catalana d’educació que queda millor que l’avantprojecte i que el projecte que va entrar en el parlament i que hem estat discutint aquests darrers mesos.
La raó d’aquesta millora han estat un munt de coses. La primera que vull ressaltar és l’esforç que milers de persones van fer en la recollida de les 225.459 al·legacions que vàrem assolir tot el sector de la concertada, principalment els pares i mares.
Una altra de les accions que han aconseguit una millora en el redactat de la llei han estat la feina d’algunes persones, diputades, que amb l’aportació de les esmenes i la posterior negociació entre els partits polítics han florit positivament en bé de l’educació i de l’ensenyament, provocant una millora evident del text.
Encara la Llei no ha anat al Plenari però ja s’albira que l’acord està tancat. Tot plegat creiem a la Fapel que la millora sobre el que es pretenia és un fet. La millora de l’escola pública serà un bé per l’educació del país i això permetrà, al mateix temps, que l’escola concertada deixi de pensar amb victimisme i reactivi els seus valors, que els té i molts. Els pares i mares de Catalunya tenim la il•lusió de què una millor educació pels nostres fills i filles, una millora de la seva qualificació educativa i professional ens permetin d’una vegada aixecar el nivell cultural del país i d’aquesta manera veure el futur amb una mica d’esperança.
Ara bé, diuen que la felicitat no és mai plena i segurament tenen raó (la cultura popular és sàvia). Ens fem una pregunta: ¿els decrets també seran mirats i treballats per la millora de l’educació del país o tornarem als debats inútils, carregosos i amb una vessant ideològica que ja no toca? Estarem amatents al desenvolupament de la Llei i si cal donar opinió i criteri ho farem amb tota l’energia que faci falta.
No vull deixar de fer un comentari de repulsa enèrgica i, ja veure’m les accions que portem a terme sobre dos aspectes que recauen sobre els nostres fills i filles: l’avortament als 16 anys sense permís patern/matern i l’ús indiscriminat de la píndola del dia després. No ens mereixem els polítics que tenim, com a pare que procura dur a terme els deures i, també, demanar els seus drets, repeteixo: no em mereixo aquests polítics. La meva família té dret a uns polítics millors, que sàpiguen què és la vida, que sàpiguen què és un adolescent, que sàpiguen que és una veritable família i que preguntin les nostres opinions abans de vessar-la. Les enquestes ens diuen que en el total d’Espanya el 72% dels espanyols estan en contra d’aquesta decisió sobre l’avortament: sense comentaris. Què estan esperant per rectificar?
Veure’m en el proper número de fapelnews com evoluciona aquest tema, però ja anuncio que es farà una crítica molt forta d’aquesta nova “cacicada” d’uns governants que actuen amb total impunitat escudats darrera de la legitimitat que s’atorguen ells mateixos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada