dilluns, 14 d’abril del 2014

Ajuts per l’Alumnat amb Necessitat Específica de Suport Educatiu

Resolución de 3 de julio de 2014, de la Secretaría de Estado de Educación, Formación Profesional y Universidades, por la que se convocan ayudas para alumnado con necesidad específica de apoyo educativo para el curso académico 2014-2015 (BOE 12.7.2014).

Tipus d’ajuts:
Ajuts directes per a alumnes (inclosos els que tenen TDAH) que necessiten suports determinats i atencions educatives específiques derivades d'una discapacitat o d'un trastorn greu de la conducta, durant tota l'escolarització o només durant un període.
Subsidis per a necessitats educatives especials derivades d'una discapacitat o un trastorn greu de la conducta per a famílies nombroses.
Ajuts per a programes específics complementaris a l'educació reglada per a alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu associat a altes capacitats intel·lectuals.

Requisits generals:
Alumnes amb necessitats educatives especials associades a discapacitat o trastorn greu de conducta (inclosos els alumnes afectats de TDAH):
  1. Acreditar la necessitat específica de suport educatiu mitjançant un dels certificats següents:
    Certificat d'un equip de valoració i orientació d'un centre base de l'Institut de Majors i de Serveis Socials o de l'òrgan corresponent de la comunitat autònoma.
    Certificat d'un equip d'orientació educativa i psicopedagògica o del departament d'orientació dependents de l'administració educativa corresponent.
    Certificat de minusvalidesa.
  2. Haver complert els dos anys d'edat el 31 de desembre de 2013.
  3. Estar escolaritzat en un centre d'educació especial, en una unitat d'educació especial d'un centre ordinari o en un centre ordinari que escolaritzi alumnes amb necessitats educatives especials.
  4. Cursar educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria, batxillerat, cicles formatius de grau mitjà o superior, ensenyaments artístics professionals, PQPI, formació professional bàsica o programes de formació per a la transició a la vida adulta.
  5. Per obtenir determinats subsidis, a més, cal ser membre de família nombrosa.

Alumnes amb necessitat específica de suport educatiu associada a altes capacitats intel·lectuals:
  1. Acreditar la necessitat mitjançant un certificat d'un equip d'orientació educativa i psicopedagògica o del departament d'orientació dependent de l'administració educativa corresponent.
  2. Haver complert els sis anys d'edat el 31 de desembre de 2014.
  3. Cursar educació primària, educació secundària obligatòria, batxillerat, cicles formatius de grau mitjà o superior, o ensenyaments artístics professionals.

Requisits econòmics:
Els ingressos de la unitat familiar dels alumnes sol·licitants no han de superar els següents llindars de renda familiar:
  • Famílies d'un membre: 11.937 €
  • Famílies de dos membres: 19.444 €
  • Famílies de tres membres: 25.534 €
  • Famílies de quatre membres: 30.287 €
  • Famílies de cinc membres: 34.370 €
  • Famílies de sis membres: 38.313 €
  • Famílies de set membres: 42.041 €
  • Famílies de vuit membres: 45.744 €

A partir del vuitè membre s'afegiran 3.672 € per cada nou membre computable de la família.
Per als llindars indicatius de patrimoni familiar, vegeu l'article 4.1 de la convocatòria.

Termini per presentar la sol·licitud: fins al 30 de setembre de 2014.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada